Uygun Banka Kredi

Konut Kredisi: Gerekli Evraklar Listesi 2021

Konut Kredisi: Gerekli Evraklar Listesi 2021

Konut Kredisi İçin Gerekli Evraklar ve Şartlar Nelerdir? Herkes konut kredisi başvurusu yapabilir mi? Uygun faizle konut kredisi almak için hangi bankalardan işlem yapmamız gerekiyor?

Eğer bir ev alma hayaliniz varsa ve belirli bir miktar paranız var üzerini nasıl tamamlarım diye düşünüyorsanız bankalardan konut kredisi desteği alabilirsiniz. Konut kredisi desteği aldığınız zaman kendi hayalinizdeki ev sahibi olabilirsiniz. Konut kredisi ile ev almak isteyen vatandaşların da bilmesi gereken en önemli unsur kredi başvuru şartları ve istenilen evraklardır. Evraksız ve gelir belgesiz olarak konut kredisi alamazsınız. Evraklarınızın tam olması gerekiyor. Genel olarak tüm bankalar aynı evrakları isterler. Ama bazı bankaların çalışma prensipleri diğerlerinden farklı olabilir. Bu yüzden şimdi sizlere konut kredisinde istenilen genel evraklar nelerdir bunlar hakkında bilgiler vereceğiz.

İçindekiler

Bütün Bankaların İstedikleri Ortak Evraklar Nelerdir?

Bankalardan kredi almak istediğiniz zaman şubelere giderek başvuru yapabilirsiniz. İnternet üzerinden veya sms ile yaptığınız kredi başvuruları onaylansa bile kredi almak için banka şubesine evraklarınızı götürmeniz ve başvuru formunu imzalamanız gerekiyor.

Bankaya giderken götüreceğiniz evraklar şu şekildedir.

  • Kimlik Belgesi
  • İkametgah Belgesi
  • Gelir Belgeleri
  • Alacağınız evin tapu fotokopisi
  • Alacağınız evin açık adresi
  • Alacağınız evi ekspertize gösterecek olan kişinin adı soyadı ve telefon numarası
  • Konut kredisi başvuru formu
  • Diğer evraklar
  • Ekspertiz Ücreti
  • Eş Rızası Belgesi (Evli olanlar için)

Bu evraklar tam olarak bankaya verildiği zaman banka hızlı bir şekilde onay verecektir. Eğer eksik evrak işlemi yaparsanız bankadan kredi süreciniz de uzayacaktır. Bankalar gerekli olması durumunda kefil ve ek teminatta isteyebilirler.

Konut Kredisi Nasıl Verilir?

Konut kredisi alabilmeniz için öncelikle banka şartlarına uygun müşteri olmanız gerekiyor. Bu şartların başında her yazımızda da söylediğimiz gibi kredi notu gelmektedir. Kredi notu düşük olan ve kredi sicili bozuk olan kişilerin kredileri onaylanmaz. Banka politikasına uygun olan müşterilerin ayrıca gelir belgeleri de incelenecektir. Konut kredisi gibi teminatlı kredilerde gelir belgeniz önemlidir. Ayrıca krediyi alacak kişi evli ise eş rızası vermesi gerekiyor. Eş rızası banka şubelerinden bankacının yanında imza atılarak verilen bir formdur. Siz evde imzalatamazsınız.

Konut kredisi için uygun müşteri iseniz kredinin alacağınız evin ekspertiz değerine göre değerlendirileceğini söylemek isteriz. Kredi onayı sonrası ekspertiz ücretini yatırdıktan sonra banka sizin aldığınız eve eksper gönderecektir. Burada sizin aldığınız fiyat değil ekspertizin biçtiği değer önemlidir. Kredilerde gelen ekspertiz değerinin %80’ine kadar işlem yapılmaktadır. Geriye kalan %20’lık kısmı bankaya teminat olarak vermelisiniz. Bankadan %100 konut kredisi alabilmeniz için bir başka ipotekli ev vermeniz gerekiyor. Hem aldığınız ev hem de var olan eviniz ipotek ettirilerek peşinat vermeden kredi alabilirsiniz. Bu durumda iki tane ekspertiz ücreti ödeyeceksiniz. Çünkü kendi evinize de ekspertiz gelecek ve onay verecektir.

Konut Kredisi

Ülkemizde konut kredisi genel olarak 120 ay vadeye kadar verilmektedir. 120 ay üzerinde de 180 ay 240 ay 360 ay kredi veren bankalarda vardır. Ama en mantıklısı 120 ay vadeli konut kredisidir. Sizde bankalardan bu krediyi alacağınız zaman ödeyebileceğiniz kredi vadesini seçebilirsiniz.

Konut kredisi alacaklar için önereceğimiz bankalar kamu bankalarıdır. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank üzerinden %0.99 faiz oranı ile 500.000 tl’ye kadar kredi alabilirsiniz. Bu banka diğer bankalara nazaran daha uygun faizlerle kredi verirler. Eğer bu bankalardan değilde özel bankalardan kredi almak istiyorsanız Akbank, Burgan Bank, ICBC Bank, QNB Finansbank ve Denizbank üzerinden de uygun faizle konut kredisi alabilirsiniz. Faizsiz konut kredisi almak istiyorsanız islami şartlara uygun bankalar olan katılım bankalarından kar payı eklenerek konut finansmanı alabilirsiniz. Emekliler için hazırladığımız Faizsiz emekli kredisi veren bankalar adlı yazımızı okuyarak hangi bankaların islami şartlara uygun kredi verdiğini görebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.