Uygun Banka Kredi

Çocuk Parası Nasıl Alınır? Ne Kadar Yatar?

Çocuk Parası Nasıl Alınır? Ne Kadar Yatar?

Çocuk parası nasıl alınır? Çocuk parası başvurusu ve sorgulaması nasıl yapılır? Çocuk parası ödemeleri hangi gün yapılıyor? Sizlere devlet destekli olarak verilen çocuk parası hakkında bilgiler vermek istiyoruz.

Devlet tarafından verilen yardımlardan en çok tercih edilen ve çocuk yardımı parasıdır. Çocuk parası nasıl alındığını ve ne zaman kaç para yattığını merak etmekteyiz. Çocuk parası alabilmeniz için bazı şartlara uygun olmanız gerekmektedir. Çocuk parası için başvuru yapan herkesin bu parayı aldığını söyleyemeyiz. Sizleri şimdi nasıl alınır ne kadar para yatar bunun hakkında bilgiler vermek istiyoruz.

İçindekiler

Çocuk parası nasıl alınır?

Devlet destekli olarak çocuk yardım parası muhtaçlık durumunda olan ailelere verilmektedir. Yardımların en çok tercih edilenlerinden birisi olan çocuk parası başvuru şartlarına uygun olan kişilere anında yatmaktadır. Maddi ve manevi olarak devlet tarafından verilen yardımlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile verilmektedir. Başvuru yapacak kişiler ve sonrasında çocuğun doğmuş olması durumunda çocuk parası alabileceklerdir. Çocuk sayınıza göre bu paraları almanız mümkündür.

Çocuk parası başvurusu yapmak istiyorsanız size yakın olan SGK kurumuna giderek kimlik ve doğan çocukların doğum belgeleri ile birlikte işlem yapmanız gerekmektedir.

Çocuk parası ne kadar ve nereye yatar?

Çocuk yardım parası, PTT üzerinden kimlik numaralarına göre yatmaktadır. Aile üzerinde kaç çocuk varsa her çocuğa ayrı ayrı bu para devlet tarafından verilmektedir. Eğer siz de şartlarınızı yerine getiren çocuk parası için başvuru yaptıysanız hemen onaylanıp ay sonuna doğru PTT şubelerinden bu parayı alabilirsiniz.

PTT çocuk parası 1. çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, 3. çocuk için 600 TL vermektedir. Eğer ilk çocuğunuz ikiz olarak doğduysa, 1 ve ikinci çocuk parası olarak 700 TL alacaksınız. Bu şekilde diğer çocuklarınız da hesaplayabilirsiniz. 3 ve sonrası çocuklar için de 600 TL çocuk başına ödemeler yapılmaktadır.

Çocuk parası almak için başvuru şartları nelerdir?

Çocuk parası devlet tarafından verildiği için bazı şartlara uygun olmanızı isteyeceklerdir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen çocuk parası aşağıdaki şartlara uygun olan kişilere verilmektedir.

  • Çocuk parası almak isteyen anne ve babaların çalışıyor olması gerekmektedir. Çalışan kişilerin sigortasının yatması şartı da vardır. Çalışır olan kişinin sigortası yatmıyorsa bu yardımdan faydalanamazlar.
  • SGK yapması durumunda En az 4 aylık bir iş geçmişinizinde olması gerekiyor. Yeni işe başlayanlar maalesef çocuk yardım parası alamazlar. Bunun için devlet tarafından verilen diğer yardımlara başvuru yapmaları gerekmektedir.
  • Çocuk parası almak isteyen kişilerin ayrıca doğumunda vefat etmemesi gerekiyor. Eğer doğum vefat olarak sonuçlandıysa veya çocuğunuz düşük olduysa çocuk parası alamazsınız.
  • Çocuk parası almak isteyenlerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Diğer ülke vatandaşları ve özellikle ülkemizde son yıllarda oldukça kalabalıklaşan Suriyeliler bu yardımlardan faydalanamazlar.

Çocuk parası sorgulama nasıl yapılır?

Çocuk parası sorgulama birkaç yöntem ile yapılmaktadır. PTT üzerinden verilen çocuk parasını alıp almadığınızı öğrenmek için edevlet sistemini kullanabilirsiniz. Türkiye’nin Sitesi olan e-devlet sitesine giriş için bir şifrenizin olması gerekiyor. Kimlik numaranız ve e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra çocuk parası sorgulama ekranına girerek buradan bilgileri öğrenebilirsiniz. Şifre alamadıysanız PTT şubelerine giderek kimliğinizle 2 TL karşılığında bir şifre oluşturabilir veya PTT şubelerine gittiğinizde çocuk parasının yatıp yatmadığını gişelerden sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Çocuk parası sorgulamak için ayrıca SGK kurumuna gidebilir veya müşteri hizmetleri numarasını arayabilirsiniz.

Sizlere yazımızda Çocuk Parası Nasıl Alınır? Ne Kadar Yatar? hakkında bilgiler verdik. Bu konu haricinde Borç Para Veren Zenginler ve Vakıflar sayfasına giderek bir önceki konumuz hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.