Uygun Banka Kredi

ING Konut Kredisi Başvurusu ve Yapılandırma

17.05.2021
106
ING Konut Kredisi Başvurusu ve Yapılandırma

ING Konut Kredisi ev sahibi olmak isteyen herkesin başvuru yaptığı bir kredi çeşididir. Sizde eğer konut kredisi ile ev alacaksanız bu bankadan başvuru yapabilirsiniz. Bu bankanın faiz oranları diğer bankalardan biraz daha düşük olarak verilmektedir. ING özellikle kendi bünyesinde konut kredisi başvurusuna önem gösteren bankalardan birisidir. 2019 yılında ING BANK ismini sadece ING olarak değiştirmiştir ve kredi bankası olarak hizmet vermeye devam etmiştir. Bu sebeple bu bankadan başvuru yapacak olan müşteriler konut kredisi haricinde ayrıca ihtiyaç kredisi, ipotekli kredi ve taşıt kredisi de alabilirler.

ING Konut kredisi alabilmeniz için bu bankanın şartlarına uygun müşteri olmanız gerekiyor. ING özellikle başvuru yapan müşterilerine başvurudan önce bir sorgulama yapar ve bu sorgulamayı geçerlerse krediler onaylanır. Kredi onayı aldığınız zaman banka politikasına uygun müşteri olduğunuz anlaşılır. Şu şekilde bahsetmek gerekirse kredi notu bu bankanın en önem verdiği konulardan birisidir.

Sizde eğer konut kredisi alacaksanız ve kredi sicilinizde sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız başvuru yaparak daha da çok sicilinizi kötü duruma düşürmeyiniz. Çünkü bu banka bu konularda oldukça temkinli davranmaktadır.

İçindekiler

ING Konut Kredisi Faiz Oranları

Şartlara uygun olan müşteriler banka şubelerinden direk evrakları ile başvuru yapabilirler. ING Mortgage uzmanı tarafından yapılan görüşme sonrası aylık ödeyebileceğiniz tutar çıkartılır ve en fazla 120 ay olmak kaydıyla bu kredi kullandırılır. Son güncellenen faiz oranlarından sonra ING konut kredisi faiz oranı %1.17 olarak bilinmektedir. 120 ay vadeli olarak 100.000 TL konut kredisi aldığınızda aylık 1.555 TL para ödersiniz.

Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Konut kredisi başvurusu için randevu alabilirsiniz. Bunun için internet sitesi üzerinden veya müşteri hizmetlerinden randevu alma talebi oluşturabilirsiniz. www.ing.com.tr adresine girip konut kredisi sayfasından randevu talep edebilirsiniz. İletişim bilgilerinizi yazdıktan sonra banka sizi arayacak ve görüşmek isteyecektir. Ayrıca bu işlemi 0 850 222 0 600 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak da yapabilirsiniz. Bu numarayı aradığınız zaman 7 tuşuna basarak direk randevu talebi edebilirsiniz.

İLGİLİ YAZIMIZ  Düşük Faizli Konut Kredisi Veren Bankalar (Hemen Al)

Eğer bu işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız banka şubesine evraklarınız ile gidebilirsiniz. Bu şekilde hem hızlı hem de güvenilir bir şekilde göre göre kredi başvurunuzu manuel yapabilirsiniz.

Kredi Başvurusu İçin Evraklar

Konut kredisi alabilmek için bazı evraklar gereklidir. Öncelikle bir iş yerinde en az 3 aydır sigortalı olarak çalışıyor olmanız gerekiyor. Ayrıca kredi alacak müşteri evli ise eş rızası alması gerekmektedir. Eş rızası banka personeli tarafınca yapılan bir imzalamadır. Şimdi sizlere bankaya başvuruya giderken neler yapacağınız hakkında bilgiler vereceğiz.

Konut Kredisi Gerekli Evraklar adlı yazımızdan destek alabilirsiniz.

Kredi Nasıl Veriliyor?

ING konut kredisi alacağınız evin ekspertiz değerine göre verilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken sizin aldığınız fiyat değil bankanın belirleyeceği ekspertiz fiyatıdır. Bu sebeple kredi ile alacağınız evin hem krediye uygun olup olmadığını öğrenebilir hem de satış değerini çevre esnaf ve komşulardan öğrenebilirsiniz. Çünkü bankalar gönderdikleri ekspertizlerin biçtiği fiyatın %80’ine kadar kredi vermektedir. %20’lik kalan kısım bankaya teminat olarak vermeniz şarttır. Eğer tapunun tamamına kredi almak istiyorsanız bankaya başka bir ipotek daha vermeniz gerekiyor. Bu durumda alacağınız ev ve ipotek vereceğiz eve banka haciz koyacaktır.

ING Konut Kredisi Hesaplama 2020

Aşağıdaki tabloda sizlere gelirinize göre alacağınız konut kredisi miktarını vereceğiz. Daha fazla bilgi için size en yakın ING şubesine gidebilirsiniz.

Aylık Ödeyeceğiniz TutarVadeAlınacak Kredi Tutarı
500 TL120 Ay40.191 TL
1.000 TL120 Ay80.383 TL
2.000 TL120 Ay160.765 TL
3.000 TL120 Ay241.146 TL
5.000 TL120 Ay401.911 TL

Bu tutarlara göre sizde ne kadar fazla konut kredisi alacağınızı öğrenebilirsiniz. Bu kredilerde kredi tahsis ücreti ve hayat sigortası zorunludur. En Uzun Vadeli Konut Kredisi Hangi Bankada?

İLGİLİ YAZIMIZ  Ne Kadar Kredi Alabilirim? (İnceleme)

ING Konut Kredisi Yapılandırma

Bu bankadan daha önceden yüksek faizlerle konut kredisi aldıysanız şimdiki yeni düşük faizler ile yapılandırma yapabilirsiniz. Bunun için banka şubesine giderek görüşmenizi yapmanız gerekiyor. Kredi aldığınız ING şubesine giderek kredi yapılandırması hakkında bilgi alabilirsiniz. ING bank dışında başka bir bankanın konut kredisi yapılandırmasını bu bankadan yapamazsınız. Ayrıca bu banka borç transferi de yapmamaktadır. Konut kredilerinde şu an için borç transfer işlemi yoktur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.